«Укренерго» ввело нові обмеження для Харківської області

Фото: Харківобленерго

Зранку сьогодні, 22 квітня, регіональний диспетчерський центр НЕК «Укренерго» вводить «додаткові обмеження через збільшення споживання внаслідок погодних умов».

Про це Харків Times повідомили у «Харківобленерго».

«Звертаємося до вас з проханням за можливості утриматися від одночасного увімкнення декількох потужних електроприладів, особливо зранку та ввечері. Просимо економно споживати електроенергію», – закликають в обленерго.

З огляду на необхідність заощадливо споживати електроенергію у Лозівській територіальній громаді Харківської області, яка включає місто Лозова, дев’ять селищ та 81 село, прийняли рішення від сьогодні, 22 квітня, відмовитись від освітлення вулиць у темну пору доби.

«Рішення ухвалили, зважаючи на складний стан на комунальних підприємтсвах та задля економії бюджетних коштів, які направлять на вирішення більш нагальних проблем громади, зокрема підтримку захисників. До того ж, це дасть можливість зменшити споживання електричної енергії та знизити навантаження на пошкоджену ракетними обстрілами енергетичну інфраструктуру», – йдеться у повідомленні громади в Telegram.

Аналогічне рішення прийняли й у Близнюківській територіальній громаді Лозівського району.

Згодом це рішення обіцяють переглянути.

Як повідомляв Харків Times, енергетики оновили графіки погодинних відключень світла в Харкові та області у період із 21 по 24 квітня. Згідно із графіком, відключення світла триватиме протягом принаймні трьох годин на день, але може й більше.